En dag jag aldrig trodde skulle komma var dagen då jag gav mig på att göra en restaurangrecension. Men likafullt, nu är den här. 
 
Jag var på det upphaussade, hyllade och omåttligt omättligt populära hamburgerhaket Flippin' Burgers igår. Lite avsides beläget på Kungsholms strand och så gott som oskyltat utifrån borde det vara nästintill en omöjlighet att hitta dit. Men det verkar inte stockholmarna bry sig om. Det är en konstant folksamling utanför den lilla restaurangen och för att få ett bord skriver man upp sig på en lista och får sen snällt vänta utomhus i 1,5 - 2 timmar innan man får sitt bord. 
 
En dålig start för den som är hungrig, men så fort man sätter foten innanför dörren är allt glöt och förlåtet. Den diskret industrihippa inredningen för direkt tankarna till New York eller Berlin och bortsett från möjligen Mood-gallerian vet jag inget liknande i hela Stockholm. Den avslappnade färg- och ljussättningen tillsammans med det behagliga bakgrundssorlet lägger grunden till upplevelsen direkt. 
 
Sen går det snabbt. En kvart efter att vi kommit in har vi redan fått både öl och hamburgare. När vi vill ha en milkshake till efterrätt går det på några minuter och från när vi bett om notan är vi ute på nolltid. Klockren service som bekräftar att de där två timmarnas väntetid faktiskt beror på stort intresse och inte på långsam omsättning av besökare. En timme tog besöket, och då hann vi med både huvudrätt och efterrätt. 
 
Just ja, maten också. Det är trots allt den som gjort sätllet poppis. Innan stället öppnade åkte grundaren runt i USA ett par månader och vräkte i sig hamburgare på så många ställen han bara kunde. Allt för att hitta de bästa råvarorna och de bästa kombinationerna av ingredienser och tillbehör. Och det visade sig vara ett vinnande koncept. Hamburgaren, som var gjord på hängmörad nötfärs, var så saftig att den smälte tillsammans med osten i munnen. Milkshaken kan mycket väl vara Sveriges bästa och ölutbudet stack ut från de med sitt stora fokus på småbryggerier. Dessutom ligger de helt rätt i tiden med så gott som bara ekologiska råvaror.
 
Priset då. Jag betalade 250:- för en cheeseburgare med pommes, en öl och en milkshake. Vill du ens komma upp i närheten av samma smakupplevelse någon annanstans får du lägga till åtminstone en hundring. 
 
Och så betyget. Jag antar att ni redan räknat ut det. 5 av 5, 10 av 10 eller vilket betygsystem ni nu föredrar. Full pott och det är ingen tvekan om att jag komemr återvända trots den långa kötiden. 
 

Kommentera

Publiceras ej