Tisdag förmiddag och först nu är jag på väg tillbaks till Stockholm efter en helg som började redan i torsdags. En rejäl långhelg alltså.

Är man svensk och har långhelg hör det liksom till att man ska klaga på vädret, "det är alltid dåligt väder när jag är ledig, och det var väl typiskt att det ska vara fint just när jag jobbar". Som att vädret skulle vara en konspiration motvarje svensk personligen.

Just därför har den här helgen varit helt fantastisk. Påsk, långledigt för de flesta, en veckas konstant strandväder i april. Ingen har kunnat klaga och jag har nästan njutit mer av det än av det tidiga sommarvädret i sig.

Dagarna har spenderats i skogen eller ute på en solstol, långt in på kvällarna har man kunnat sitta ute i kortärmat, jag har frossat i påskmat och grillat och haft ett överflöd av tid att bara ta det lugnt. Och löven har passat på att slå ut på träden som pricken över i:t.

Vi såg en liten huggorm som låg och solade sig vid Örabergsdammen i fredags men inte ens den kunde sänka stämningen och det säger väl egentligen allt.