Så har jag till slut kommit hit. Till den stad jag alltid trott att jag förr eller senare skulle bosätta mig i. Jag är i Stockholm kära läsare. Två dygn, två arbetsdagar och två fotbollskvällar har passerat sen jag anlände så jag börjar nog närma mig min längsta obrutna vistelse i huvudstaden.

Det första jag gjorde var att köpa ett 30-dagars SL-kort och det var nog den bästa investering jag kunde göra. Bara för att ta mej till jobbet från mitt temporära hem hos Johan, Maria och Maja behöver jag åka både Tvärbana, Tunnelbana och Spårvagn. Många tågbyten blir det.

Det ska inte vara några problem att fixa hela resan på 40-45 minuter ändå men idag tog det en timme. Tydligen kan tunnelbanelinjen få för sej att den ska få strömavbrott och göra hela stans morgonrusning till ett enda kaos och det var inget jag hade räknat med överhuvudtaget.

Mitt första inköp lär bli en vinterjacka, jag skulle inte ha nånting alls att sätta på mej en sån på morgonen. Mitt andra inköp borde bli en kostym, eller åtminstone en kavaj, för tillfällen då det kan behövas i jobbet, men det blir en lite senare fråga som får avgöras antingen av ekonomin eller av hur bra jag är på att hitta nån tillräckligt snygg.

Och om nån har en lägenhet på lager från början av december tar jag tacksamt emot den.