Mindre än en vecka kvar nu tills jag står där på startlinjen i Berga By. Slutprovet för alla de träningstimmar jag lagt ner det senaste året. 
 
Det kändes ju så avlägset när jag och pappa började prata om det och när vi anmälde oss för knappt ett år sen. Det kändes avlägset när jag konditionstränade för mitt första delmål (att springa ett 5 km-lopp på under 25 minuter) i somras och ja, det kändes till och med avlägset i julas, när Grängesberg var grönt och mitt planerade två veckor långa träningsläger i skidspåren smälte bort och vi fick åka hela vägen upp till fjällen, förbi den där starplatsen och se skylten där det just den dagen stod "59 dagar kvar", för att ens få ett par mil i benen. 
 
Nu har jag gjort mitt näst sista träningspass, det blir ett lätt gympass till imorgon bara. Drygt 20 mil i skidspåren är avklarade och under omständigheterna med en sån obefintlig vinter är jag rätt nöjd med det. Det som oroar mig just nu är bara det - att vi har en obefintlig vinter. Plusgrader i Dalarna i februari. Det är inte alls omöjligt att det är plusgrader och regn på söndag. 
 
För ett år sen var det allmänt känt på jobbet och bland mina kompisar att träning inte riktigt var min grej. Nu känner jag mig redo för 9 mil på skidor och ganska säker på att jag kommer fixa det bara utrustningen håller. Det känns ganska bra oavsett hur det går i själva loppet.