Så fort El Clásico var slut gick allt tillbaks till vardag i Katalonien igen, med en jublande Zlatan på framsidorna av Barcelonatidningarna, en förtvivlad Ronaldo på Madridtidningarnas dito och en blå himmel med strålande sol. Men gårdagens syndaflod lämnade ett oönskat spår efter sej i form av isande kyla, temperaturen sjönk med flera grader och vi har fått stå ut med den kallaste dagen sen, uppskattningsvis, slutet av januari. 

På vägen till jobbet funderade jag flera gånger på att vända hem och hämta vantarna, efter jobbet ställde jag in en planerad shoppingtur för att jag inte på några villkor ville röra mej mer än livsuppehållande nödvändigt (=gå och köpa mat) utanför dörren och ikväll har jag fyllt sovrummet med värmeljus bara för att vara på det klara med att jag inte ska behöva mötas av den jobbiga känslan att jag har frusit ihjäl när väckarklockan ringer imorgon bitti.

Nu slocknade förresten det sista värmeljuset och jag inbillar mej redan att det har blivit kallare i rummet, men jag har lite ny och underbar musik att värma mej med fortfarande. Julian Casablancas, sångaren i The Strokes ni vet, har precis släppt sitt första soloalbum, hans turné mellanlandar i Stockholm imorgon och jag har hittills mest hunnit fastna för Tourist, men flera av låtarna har tillräckligt med potential för att ge dem både en och tio chanser att fastna.