Nog allt kände naturen på sej att det var idag våren skulle börja egentligen, inte imorgon som kalendermakarna fått för sej. Skottdagen blev precis så fin som man kan tänka sej att en dag vill vara när den fått väntat fyra år på att komma tillbaks, den första riktiga vårdagen där solen verkligen värmde och man på eftermiddagen kunde vara ute utan jacka.

Förutom att erbjuda fint vårväder ger ju skottdagen även en bra bild av hur ens liv utvecklats med lagoma tidsintervaller. Det här är min sjunde skottdag och ungefär såhär har min utvecklingskurva sett ut i skottdagar:

1988 - Knappt fyra år gammal spenderade jag troligen den här måndagen hemma på Enbacken i Grängesberg med mamma, lillasyster och mammas dagbarn. Och framåt kvällen kom pappa hem också.

1992 - Skottdagen kom på en lördag så det är 50% chans att jag var i Grängesberg även den gången, annars gick jag i första klass i skolan i Vasaskolan i Ludvika.

1996 -  Här hade jag kommit upp i mellanstadiet, var elva år och gick i femman. Eftersom skottdagen inföll en torsdag behövde jag dessutom vara i skolan istället för hemma hos min nyfödda andra lillasyster.

2000 - Nytt millennium och när den här tisdagen kom var mina tankar mest inriktade på att min sista termin i grundskolan skulle ta slut.

2004 - Här slog skottdagen in en söndag, och som den förstaårsstudent på universitetet jag ändå var är risken stor ett jag aldrig tog mej utanför dörren uppe i Brickebacken efter en så kallad "hård helg".

2008 - Det finns få dagar i livet jag kan säga så tydligt vad jag gjorde, helt enkelt för att alla fredagar i februari det året var identiska. Det regnade, massor. Jag plockade bananer på dagen. Jag åt pizza med bacon och ägg och drack en burk pepsi när jag kom hem. På kvällen gick jag ut i baren och drack drygt en liter äckligt vitt vin. Mer än så ska jag inte skriva här.

2012 - Så får jag till slut även fira skottdag på en onsdag så jag har täckt in alla veckans dagar. Och det gjorde jag med jobb i Stockholm. En rätt vanlig dag på jobbet och ikväll blir det fotbollslandskamp, Kroatien - Zverige.