Här lämnar man Barcelona elva dagar och vad händer? Att årets varmaste värmebölja skulle hitta en tiodagarsperid som tog slut dagen innan jag kom tillbaks hade jag väl kalkylerat med redan när jag valde resedatum, men att Zlatan skulle hinna försvinna var inte riktigt med i planerna.

Bara 13 månader efter den där kvällen då jag trängdes i timmar för att få bevittna hans första steg på Camp Nous gräsmatta är sagan slut och den svenska mediehysterin kring klubben och staden kan så sakteliga börja gå tillbaks till vardagsproportioner.

Ni vet redan allt om hans grymma höstsäsong där han satte rekord, avgjorde El Clasíco och låg före Messi i popularitetspollarna, hans svaga vårsäsong där han blev skadad, tappade formen och blev av med sin ordinarie plats i anfallet och hans ordkrig med Pep som till slut fick honom att lämna så vi kan väl skippa det?

42 matcher, 22 mål och 10 assists blev den svenske superstjärnans facit i Katalonien och det får väl i precis alla avseenden anses som rätt bra, speciellt när man väger in att han bara spelade 90 minuter i ca. hälften av de där matcherna..

Men det jag vill lyfta fram är nånting jag tror kan vara nån typ av världsrekord. 42 matcher som sagt.. på den tiden lyckades han vinna inte mindre än fem(!) titlar. Det är en titel varje 8,4 spelade matcher. Känns som rätt bra utdelning.. och svårslagen?



Ps: Med tanke på omständigheterna är det ganska förståeligt att Zlatan stack. Men varför tillbaks till ett Italien där han redan vunnit allt och bevisat allt? Det enda logiska steget hade ju förstås varit Real Madrid.