...och så kan jag äntligen bekräfta att det är klart vart jag ska flytta nästa vecka. Jag har varit och betalat depositionen nu så om det eventuellt fanns några små oklarheter tidigare är de borta nu.

Ungefär vid Plaza España ska jag flytta in. En rätt stor lägenhet i två våningar med terass, förrådsutrymme, plats för besökare, trådlöst Internet och kabel-tv. Och eget sovrum. Sedan jag checkade in på YHA i Sydney för två år sedan har jag knappt sovit ensam i ett rum så det ska bli spännande.

Det blir inte fullt så centralt som jag bor nu, men det är smidig metroförbindelse vart manän ska och trots allt gångavstånd till de flesta ställen, inklusive jobbet. Av det lilla jag sett hittills av området verkar det vara lite mindre storstadpuls också, om det är bra eller dåligt får tiden utvisa.

Mina flatmates kommer att vara tre Mexicaner och en kille från Madrid, alla snackar både engelska och spanska, precis som jag ville ha det. Jag kommer att komma undan minst 50 euro billigare i månaden än det jag betalar idag också, antagligen mer, så priset är också på en rimlig nivå.

Jag tror att det här kommer att bli bra. Om en vecka flyttar jag in!