En ganska rimlig gissning är att alla som läser den här bloggen är svenskar, möjligtvis att alla inte kvalar in som Reinfeldts etniska svenskar mitt i livet, men likafullt tror jag bara det är svenskar som läser det här.

Det betyder att ni, precis som jag, har en inneboende förkärlek till att klaga på grannarnas användande av tvättstugan och att jag rimligtvis borde få lite billiga sympatipoäng för vad jag råkade ut för ikväll. 

Min tvättid började klockan 19 så jag kom ner i tvättstugan fem över. Vad jag möts av? En mamma med sina två små barn som inte bara ockuperat all yta i hela tvättstugan, nejdå, hon har precis satt igång båda tvättmaskinerna. Och med precis menar jag 1-2 minuter innan jag kom in där. 

Att lämna ludd i torktumlaren eller ha missbedömt hur lång tid tvättmaskinen skulle ta på sig med fem minuter känns inte som nånting i jämförelse. Hon startade alltså maskinerna efter att min tid hade börjat. 

Hennes kommentar när jag kommer in är av det mer episka slaget: "Är det du som har tiden nu?", bara som för att bekräfta att hon visste att någon annans tid började då. Hon fick snällt plocka ur tvätten ur maskinerna och allt var så gott som frid och fröjd sånär som på en liten sak; 

Lever jag verkligen i en värld där människor är så blåsta?