Vissa säger att inget i livet är gratis. Jag säger; de har fel! Och inte nog med det, det som är gratis är ibland lite bättre än det som kostar också.

Förra veckan fick jag inte bara ett, utan två, bevis på det.

På tisdagen var det VM-kval på Zlatan Arena, Sverige-Tyskland. Slutsåld sen länge. 35 minuter innan match satt jag hemma och laddade framför tv:n med godis och tända ljus. Inställd på en lagom trevlig hemmakväll med bra underhållning. Ett samtal från Johan och en taxiresa senare springer jag in på nationalarenan lagom till nationalsången. Första parkett, sjätte raden från planen, rakt bakom avbytarbänken. Bästa tänkbara platser när ett av världens bästa lag är på besök. Gratis.

Några dagar senare blir jag erbjuden biljetter till Stockholm Open i tennis. Fick välja mellan fredag och lördag, valde lördag. Tog med mig H och tro inte att vi behövde sitta på de vanliga hårda träbänkarna nere vid planen, där man inte får röra sig under spelets gång och inte ha med sig mat och dryck till platsen. Nejdå, våra platser var i H&Ms loge, en egen specialbyggd liten läktare med en bar där vi kunde förse oss med snacks och öl. Och ja, allt var gratis.

En bra evenemangsvecka kan man väl sammanfatta det som. Och nu undrar jag förstås; vad kommer härnäst?