Ni vet det där slitna gamla uttrycket "det var inte igår"? Igår var en sån dag då jag hade kunnat använt det uttrycket flera gånger utan att skämmas över nåt annat än töntigheten i såna ordspråk överlag.

Efter jobbet gick jag och en kompis upp en bit på Montjuic, hittade en öppen plats och spelade kubb. Det där spelet med träklossar som man ska slå ner. Förstår ni, kubb, 2010, i Barcelona, med utsikt över hela staden. Senast jag spelade det var sannolikt när jag bodde i Örebro och det är över tre år sen.. Det var så längesen att jag t.o.m. hade svårt med reglerna i början. Och roligt var, så roligt att jag hoppas det går betydligt kortare tid tills nästa gång.

Bara det hade ju tillräckligt mycket "dat var inte igår-faktor" för en hel vecka, men det skulle komma mer. Senare på kvällen åkte jag in till centrum och träffade Isa, en tjej som jag lärde känna på mellanstadiet, gick i samma klass som på högstadiet och inte vet om jag har träffat sen ungefär när vi slutade gymnasiet. Vi (och hennes kompis) gick till en bar i övre Raval där jag visste att de hade goda mojitos och uppdaterade oss med vad som händer och har hänt i varandras liv de senaste åren. Och roligt var det, så roligt att jag hoppas det går betydligt kortare tid tills nästa gång.