Jag streamade precis en försäsongsmatch mellan Bayern München och Manchester United och det ville sej så att United premiärade sitt nya bortaställ, svart med nånting blått V-liknande på bröstet. Bortastället är visserligen bättre än nya hemmastället eftersom de åtminstone lyckats matcha tröjan och shortsen så hela kitet är svart (hemmatröjan är röd med ett svart V och till det har de fult nog vita shorts), men jag tänker inte göra nån hemlighet av att jag tycker att säsongens Unitedtröjor är sorgligt fula i jämförelse med de senaste säsongernas. En bild borde räcka för att illustrera vad jag menar:



Den här tröjan har redan fått en hel del kritik för att den blåa färgen är lite för lik konkurrenten Citys himmelsblå tröjor men det är inte det jag stör mej på, jag tycker att de blåa tredjetröjor United haft vissa säsonger (t.ex. förra säsongen) är några av de snyggaste tröjor de haft, utan jag stör mej helt enkelt på det där V:et och speciellt hur fult det ser ut där det slutar vid ärmen.

Hursomhelst kom jag att tänka ett galet retrosnyggt matchställ som bara användes en enda gång, i ett derby i februari 2008, till minne av att det då var 50 år sedan flygkraschen i just München. Det hade ingen reklam, inget Unitedmärke på bröstet, inga efternamn på ryggen och det fanns aldrig till försäljning för fansen. Här får ni iaf se ett klipp på det.